2013. február 28., csütörtök

ABC

Lilit nagyon érdeklik a betűk, de például a betűkártyákkal szívesebben játszik mást. Az viszont a mindene, ha az ölembe ülhet a számítógép előtt, bekapcsolok neki valamilyen szövegszerkesztőt, ő pedig vadássza a billentyűzeten a különböző betűket.

2013. február 19., kedd

Unikornisok éjjel-nappal

Nagy kedvenc már jó ideje nálunk a "Mia és én" című sorozat. Mivel csak egyszer vetítette eddig a Minimax, viszont Lili sokkal többször szeretné látni, kénytelen voltam megszerezni mind a 26 részt, hogy bármikor elérhető legyen.

2013. február 8., péntek

Ne zavarj!

Reggel mindig vita tárgyát képezi, hogy mikor kell felöltözni. Én már rendszerint nappali ruhában vagyok, amikor ébresztem Lilit, de ő akár délig is elvan pizsamában, ha hagyom. Sőt, szerintem akkor már le sem venné, mert úgyis mindjárt este van.

2013. február 7., csütörtök

Jegesmacc

Bár én eléggé kiakadtam, hogy múlt éjszaka beborított minket a hó váratlanul, Lili nagyon boldog volt tőle, úgyhogy egész délelőtt a kertben bóklásztunk, hógolyóztunk, hómedvét építettünk.

2013. február 4., hétfő

Soha többé

Gyermekem lelkes gyöngyfűző lett az utóbbi időben. Százszor felfűzi majd leszedi a gyöngyöket, aztán fűzi újra. Kivéve akkor, amikor szétválogatja poharakba színek vagy formák szerint a gyöngyöket, és még az is előfordul, hogy a gyöngyök voltaképpen magok lesznek, amikből virslivirág(!!!) kel ki. Sajnos az egyik ilyennél úgy döntött, megkóstolja a virslivirág magját, és frankón lenyelt egy darabot. Másnapig frászban voltam, hogy kijut-e a gyöngy, és nagy volt az öröm, mikor végre meglett.