2013. január 30., szerda

Mesedolog

Központi kérdés még mindig, hogy mikor és mennyi mesét nézhet. Én hajlamosabb vagyok hagyni, az apja inkább próbálja lebeszélni. Kevés dolog van, amiben nem értünk egyet a gyereknevelés kapcsán, ez egy ilyen pont.

2013. január 25., péntek

Szívesség

Van nekem egy post-it tömböm, ami szív alakú. Gyermekem előszeretettel fosztogatja, majd összefirkálás, pardon: "megírás" után osztogatja is őket.

2013. január 20., vasárnap

2013. január 16., szerda

Néha belekavarodunk

Vannak olyan ártalmatlannak tűnő témák, amikbe aztán úgy belegabalyodok, hogy alig tudok kitalálni belőle. Tegnap este "A kis Mukk" című mese került elő egy egészen mindennapos helyzetben: Lili felvette a papucsomat, amíg én fürödtem, és abban mászkált fel és alá a fürdőszobában, én meg azt mondtam rá, hogy olyan, mint a kis Mukk. Ezzel elindítottam a lavinát.

2013. január 13., vasárnap

Családfa

Mostanában nagyon foglalkoztatja a ki kinek a kicsodája témakör. Azt már kívülről fújja, hogy az én mamámat ő Nagyinak szólítja, és a teljes nevét is el tudja mondani, de az apját például azzal lepte meg, hogy még a Nagyi szüleinek is tudja a teljes nevét.

2013. január 9., szerda

Új mesék

Nálunk a Jézuska/Mikulás jó fej volt, rengeteg könyvet hozott. Így aztán mostanában végre nem az unásig ismételt meséket olvasom, hanem olyanokat is, amik még nekem is újak. Ez mondjuk néha elég kellemetlen, mert van a könyvek között olyan, amiben az egyik szereplő simán lehülyézi a másikat, ami azért nekem nem éppen mesébe illő, de akadnak más furcsaságok is.

2013. január 7., hétfő

Nyelvújítás

Bár a családból többen is jártak nálunk a Kazinczy Gimnáziumba, mégis Lilin tört ki a nyelvújító láz. Újabban valahogy semmi sem egészen az, ami...