2012. december 31., hétfő

Ünnepi Lili

Az ünnepi készülődés része volt, hogy anyósommal (Marimama) elment Lili sétálni, és megnézték a Fő téren felállított bódét, ami a készítők szándéka szerint egy kis betlehemi jászol volt (szerintem csak egy bódé, öt darab kirakati babával, valamint egy műanyag bébivel). Gyermekem nagy boldogan (és persze üvöltve) meséli, mikor hazaér:

2012. december 19., szerda

Alszik

Új fogalom született nálunk: Alszik, mint a Lili. Most is éppen alszik, pedig mindjárt 9 óra. Nem zavarta, hogy csörgött reggel az apjának az óra, meg se rezzent a fürdőszobából érkező készülődés-zajokra, aztán a gardróbból jövő öltözés-zajokra, sem arra, hogy elment az apja. Aztán ugye velem újra elölről az egész, de ő csak aludt.

2012. december 16., vasárnap

Leltár

Minap jöttek a férjem barátai, hogy kártyázzanak egyet. Lili nemes egyszerűséggel bridzsereknek hívja őket, hiszen bridzselni jönnek. Ketten már megérkeztek, de a harmadik srác késett. Ahogy a férjem beszélgetett a két vendéggel, Lili nézte őket elgondolkodva, aztán felkiáltott:
- Ez csak három! Hol van a negyedik??

2012. december 12., szerda

Édességek

A megmagyarázhatatlan popsikrém akció után látszólag rend és csend lett nálunk, de azért úgy látszik, Lili lelkében is nyomot hagyott az eset. Épp a szekrényben pakolásztam, mikor odajött hozzám:

2012. december 9., vasárnap

Popsikrém

Az én lányom alapvetően nagyon megbízható gyerek. Mostanában viszont a popsikrém valamiért különösen érdekelni kezdte. Először csak lehalászta a pelenkázóról, és rákent egy adagot a fürdőköpenyére. Megszidtam érte, ő bocsánatot kért, és megígérte, hogy soha többé nem csinál ilyet. Na, máig tartott a soha többé...

2012. december 7., péntek

Télapó itt volt

Szerda este Lili nagyon nyafogós kedvében volt. Mindenen sírdogált, de csak olyan műsírással, könnyek nélkül.

2012. december 4., kedd

Persze

Újabban ez a válasz mindenre. Persze. Ma azzal ébresztettem például délután, hogy szakad a hó odakint, megnézi-e. A válasz még félálomból érkezett: "Persze, hogy megnézem, Mama!". Ha megkérdem, hogy kakaót vagy teát inna-e éppen, a válasz: "Persze, hogy kakaót iszom, Mama!", de ezt olyan hangsúllyal kell elképzelni, mint ahogy a totális evidenciákat mondja az egyik ember a másiknak.